lauantai 1. elokuuta 2015

Rauhallista ja olotiloista

Tänään ei ole tapahtunut oikein mitään. Olen vain ollut sängyssäni ja tuijotellut tietokoneen näyttöä. Ei ole oikein huvittanut tehdä mitään enkä ole sitten mitään tehnytkään. Aamulla tuli levoton olo mutta siihen se jäi tältä päivältä. Tässä nyt kertoisin erilaisista olotiloistani:

Levoton olo
Levoton olo on epämukava olotila. Silloin ei malttaisi pysyä paikallaan vaan on koko ajan joko kävelemässä tai esimerkiksi heiluttamassa jalkoja. Levottoman olon aikana kädet tärisevät, ei pysty keskittymään mutta ajatukset ovat melko selkeät. Tätä minulla esiintyy paljon.

Hankala olo
Hankala olo on aika uusi olotila minulle. Silloin ei ole tarvetta liikkua koko ajan niin kuin kun on levoton olo. Siloin ei viihdy omissa nahoissaan ja on tukalaa olla. Hankalan olon aikana pystyy keskittymään mutta ajatukset harhailevat kuitenkin.

Normaali olo
Normaalia olemista. Esiintyy silloin tällöin.

Kohtaus
Kohtaus on paniikkikohtauksen tapainen. Esimerkiksi kiihdyn jostain suunnattomasti ja rauhoituttuani olo on itkuinen ja koko tilanne sekava. Kohtaukset ovat muutenkin yleiseltä luonteeltaan sekavia minulle ja vaikeita selittää. Yhdessä ketkessä olo on normaali ja sitten saankin kohtauksen. Kohtauksen aikana sydän lyö kiivaammin, tärisen, ajatukset harhailevat ja olo on sekava. Tätä tulee silloin tällöin. Viimeksi lomareissulla.