torstai 30. heinäkuuta 2015

Harhoista

Olen kylppärissä. Suoritan iltarutiineja kaikessa rauhassa. Yhtäkkiä tunnen jonkun vetävän kättään pitkin selkääni. Käännyn ympäri mutta ketään ei näy. Mitä juuri tapahtui?

Olen matkalla suihkuun. Yhtäkkiä tulee järjetön ajatus päähäni. Mitä jos nyt katson peiliin ja näen peilikuvani liikkuvan erilailla kuin itse liikun? Tai jos kun katson ulos siellä on joku? Pelottaa. Sitten tunnen sen. Joku on pimeässä ja tarkkailee minua. Kun ajattelen asiaa, ne ovat ihan järjettömiä ajatuksia. Ei semmoista voisi tapahtua. Eihän?

Olen kylpyhuoneessa. Haistan yllättäen verta. Etsin haavaa ja tarkistan tuleeko nenästäni verta. En löydä mitään ja haju hälvenee yhtä nopeasti kuin tulikin.

Olen huoneessani kaverin kanssa. Olen kävelemässä kaveriani kohti kun tunnen, että joku tarttuu jalkaani kiinni. Kiljaisen. Kaverini katsoo minua silmät pyöreinä. Kaverini on huoneen toisessa päässä. Hän ei olisi voinut mitenkään tarttua jalkaani. Eikä huoneessa ole muita.

Olen huoneessani. Katselen ympärilleni ja huomaan kissani olevan sängyssäni. Minun sänkyni on ylin kerrossängystä joten en näe kuin kissan heilauttavan käpäläänsä. "Karvinen." sanon kavutessani ylös. Sängyssä ei ole ketään.

Olen huoneessani. Siskoni nukkuu alapuolellani mutta minä valvon. Katson huonetta. Ketään ei näy mutta tunnen jonkin olevan siellä. Mikään ei liiku mutta tunnen, että joku tarkkailee minua. Katsoo, kun makaan sängyssä liikkumatta. Pistän silmät tiukasti kiinni ja yritän saada unenpäästä kiinni.

Tätä tapahtui aina silloin tällöin. Nytten lääkkeen aloitettua en ole saanut yhtään harhaa. Harhat olivat vain outoja asioita, jotka toiset pelottivat ja toiset kummastuttivat.

Terapiaa ja löhöilyä

Tänään oli siis se terapia päivä. Heräsimme aikaisin ja lähdimme ajamaan kohti keskussairaalaa. Juttelimme ensin terapeuttini kanssa eilisestä huonosta olosta ja lomareissun aikaisesta kohtauksesta. Niissä oli jonkin verran puimista. Sitten tulikin psykologi paikalle, jonka kanssa puhuimme. Testit alotettaisiin seuraavalla viikolla tiuhaan tahtiin. Testejä olisi mm. kognitiivinen-testi ja muistitesti. Sitten tulisi vielä testi liittyen minkä tyyppistä skitsofreniani on. Saa nähdä mitä niistä ilmenee. Isäni oli mukana loppuajasta ja juttelimme tulevaisuudensuunnitelmista. Esimerkiksi siitä, että voinko käydä ajokortin. Lääkäri loppupeleissä sanoo asian laidan joten sitä odotellessa tehdään tehtäviä. Koulun palaveriin tulisi opettajieni lisäksi terapeuttini ja psykologi. Näin saadaan sitten asiat hallintaan.

Terapian jälkeen kävimme ruokaostoksilla. Ostimme mm. lihapasteijoita ja sukat minulle. Käytiin Lildlissä ja Tokmannilta ne sukat kun Lidlissä ei ollut kun miesten sukkia. Tänään olisi vielä tarkoitus katsoa pari DVD:tä, mitä kirjastosta lainasin eilen. Uudet julisteetkin pitäisi laittaa paikoilleen. Huoneen sisustuskin pitäisi vaihtaa toimivammaksi.

Katselin vanhoja piirrustuksia tänään. Kaikenlaista on tullut piirrettyä. Erittäin tyytyväinen olen esimerkiksi tähän työhöni:


Siinä on Ian Somerhalder. Tuttu Lostista ja Vampyyripäiväkirjoista. Itse seuraan Vampyyripäiväkirjat-sarjaa. Olen katsonut niitä viidenteen kauteen asti. Muita sarjoja joita seuraan on mm. Holmes NYC, Olipa kerran ja House M.D. Kerrtokaa, jos seuratte samoja sarjoja.